Esittely

Maastokartat || Tallialueen pohjapiirrokset || Leiritalo

Kuuralehdon hevostila on Keski-Suomessa rauhallisen maalaismaiseman keskellä sijaitseva talli. Tallialuetta ympäröi monipuolinen maasto; tallialueen vieressä sijaitsee järvi, jonka takaa aukeaa peltomaisema. Toisella puolen aluetta on suuri metsä, jossa kulkee useampi lenkkirata. Talli ei sijaitse kovin kaukana asutuksesta, ja Kuuralehtoon on hyvät kulkuyhteydet.

Tallirakennukset

Tallialueella sijaitsee kaksi rakennusta: toinen rakennettiin alun perin tallin harrastehevosia varten, mutta muuttui myöhemmin oritalliksi. Toinen rakennus on taas tarkoitettu tammoille. Molemmat tallit ovat väriltään punavalkoisia ja sekä ulkoa että sisää siistin näköisiä. Vanhempi rakennus, oritalli, on rakennettu vuonna 2002, ja uudempi rakennus, on saatu valmiiksi vuonna 2012. Molemmat tallit näyttävät kuitenkin kuin uusilta, ja pientä pintaremonttia tehdään molemmissa jatkuvasti.
Karsinoita talleissa on vähintäänkin riittävästi, ja muuttuva hevosmäärä on otettu huomioon. Molemmista talleista löytyy karsinoiden lisäksi varustehuoneita, rehuvarastoja sekä hoito- ja pesutiloja, ja tammatallista löytyy myös pienet tilat hoitajille sekä vierailijoille. Talleista on pyritty saamaan kodikkaan näköisiä, ja siellä onkin mukava viettää aikaa rankkojen kisaharjoitusten jälkeen.
Kuuralehdon omien tallirakennusten lisäksi hieman kauempaa löytyy myös vierastalli, johon voi majoittaa hevosensa esimerkiksi kisapäivänä tai leirin ajaksi.
Voit lukea tallialueen rakennuksista lisää täältä.

Kenttä ja maneesi

Tallilta löytyy kenttä, jonka voi tarvittaessa jakaa puoliksi kahta harjoittelijaa varten. Ulkokentälle saa pystytettyä estekalustot ja varsinkin kesällä se on aktiivisessa käytössä. Aivan Kkentän vieressä on suuri maneesi, joka on käytössä lähinnä talvisin, sadesäällä tai satunnaisesti kisoja varten harjoiteltaessa. Maneesin ovipäädyssä on myös pieni katsomon tapainen alue, jossa kiinnostuneet voivat seurata harjoituksia. Maneesin ja kentän lisäksi hieman kauempaa löytyy myös kisakäytössä oleva kenttä, jota huolletaan jatkuvasti ja jolla järjestetään kaikenlainen tallin ulkopuolinen toiminta. Maneesi sekä molemmat kentät ovat kaikki hyvin valaistuja, ja maneesi on talvisin lämmitetty.

Ympäristö

Kuuralehto on todella rauhallisella paikalla sijaitseva talli. Sen takana alkaa monta kilometriä jatkuva metsä, jossa suurin osa maastoreissuista pidetään. Metsässä kulkee eri mittaisia lenkkipolkuja, joilla on hyvä kulkea hevostenkin kanssa. Muutamille lenkeistä on rakennettu maastoesteratoja, mutta muuten polut ovat myös lenkkeilijöiden käytössä.
Lisäksi tallin alueen reunamilta alkaa suuri järvi, jossa voi kesäisin uittaa hevosia. Järven vesi on melko viileää, mutta kesähelteellä se on mukavan virkistävää. Kesän maastolenkeillä saatetaan joskus pulahtaa uimaan, jos sää sallii.
Voit tutkia ympäristöä lähemmin täältä.

Muut eläimet

Tallilta löytyy kavioeläinten lisäksi myös kaksi kissaa, Rasmus ja Romeo. Rasmus on väriltään oranssi, ja se on todella vieraanvarainen sylikissa. Se rakastaa rapsutuksia ja huomiota, mutta välillä tuntuu, että Rasmus on vain tiellä; se on nimittäin aina siellä, missä jotain tapahtuu. Romeo taas on väriltään harmaavalkoinen, hieman arempi kissa, joka antaa silti rapsutella itseään.
Tallilla on usein myös työntekijän koira, joka on rodultaan suomenpystykorva. Jörö-koira osaa pitää ääntä, mutta se on kuitenkin todella ystävällinen tapaus ja kaikkien kaveri.

Henkilökunta

Tallin omistaja
Tallin omistaja on noin kolmekymppinen, rento ja mukava nainen. Hän viettää päivänsä tallilla joko hevosten tai muiden asioiden parissa. Nainen on todella ystävällinen ja ottaa uudet ihmiset hyvillä mielin vastaan. Joskus hänellä on taipumusta kasata itselleen melko paljon töitä, mutta hän ei osaa stressata asioista. Kaikki järjestyy kyllä, ja toisinaan täytyy vain panostaa enemmän - tai lykätä työt tallitytöille.

Tiina - Valmentaja
Tiina toimii Kuuralehdossa valmentajana. Hän on todella hyväntahtoinen, kiltti ja ymmärtää hyvin muita ihmisiä. Tiina osaa käsitellä hevosia hyvin, onhan hän ollut niiden kanssa tekemisissä pienestä lähtien. Hän on iältään 35 vuotta, ja hän sai ensimmäisen oman poninsa ollessaan 13-vuotias.

Paula - Valmentaja
Paula on mukava ja huumorintajuinen valmentaja, joka osaa tarpeen tullen olla hyvin napakka ja tavoitteellinen - ainakin itselleen. Paulan valmennuksessa ratsastaja varmasti oppii aina jotain uutta, sillä hänellä on todella paljon tietoa ja taitoa ratsastuksesta. Paula on 29-vuotias, ja hän tulee todella hyvin toimeen varsinkien nuorien ihmisten kanssa.

Marit - eläinlääkäri
Marit on ruotsalaissukuinen 35-vuotias nainen, joka on toiminut aina Kuuralehdon vakioeläinlääkärinä. Maritilla on oma hevoskliniikka vain kivenheiton päässä, joten hän pääsee paikalle nopeallakin aikataululla. Nainen on todella vastuullinen ja erittäin eläinrakas ihminen.

Katri - tapahtumajärjestäjä
Katri on 27-vuotias nainen, joka on harrastanut hevosia koko ikänsä. Hän on ollut aina mukana nuorten leiritoiminnassa, joten myös hevostapahtumien järjestäminen on tuttu juttu. Katri on todella huumorintajuinen ja leppoisa ihminen, eikä hänen seurassaan tarvitse jännittää yhtään. Hän pitää varmasti huolta siitä, että kaikilla on mukava olla!

Sarita, Petra, Ida, Kati, Annika, Emma, Jenna, Emilia - Tallitytöt
Sarita on 26-vuotias nainen, joka on ollut Kuuralehdon toiminnassa mukana jo heti tallin perustamispäivästä asti. Hän asuu vain muutaman korttelin päässä tallilta ja ystävystyi nopeasti tallin omistajan kanssa. Sarita on todella luotettava nainen, ja hän on hyvin taitava ratsastaja. Hän onkin usein kouluvalmennuksissa hevosen selässä opettamassa hevosia ja käy joskus satunnaisesti myös kisoissa. Saritaa voisi kuvailla hieman hiljaiseksi, kypsäksi naiseksi, joka kuitenkin tulee toimeen kaikkien kanssa. Naisella on olkapäille asti ylettyvät vaaleat hiukset, ja hän käyttää piilolinssejä.
Petra on 21-vuotias nuori nainen, joka käy usein tallilla hoitamassa hevosia. Hän huolehtii lähinnä iltatallista, ruokinnasta ja laitumille laitoista. Petra on todella hyvä käsittelemään vaikeampiakin oreja, mutta ratsastajana hänellä on vielä paljon opittavaa. Useimmiten Petra käykin tuntien jälkeen hevosilla maastossa rennoilla kävelyillä. Petra on luonteeltaan helposti innostuva, luotettava, kekseliäs, todella mukava, huumorintajuinen ja sosiaalinen nainen, ja hän omistaa aivan kadehdittavan paksut ja hieman kiharat ruskeat hiukset.
Ida on 17-vuotias lukiolaistyttö, joka viettää lähes kaiken vapaa-aikansa tallilla. Hän auttaa Petraa lähinnä hevosten hoitamisessa ja liikuttaa hevosia lähes päivittäin tavalla tai toisella. Valmennuksissa Ida ei kuitenkaan käy, vaan harrastaa enemmänkin omaksi ilokseen varsinkin esteratsastusta. Luonteeltaan hän on puhelias, huumorintajuinen ja todella mukava tyttö, jonka kanssa on helppo tulla juttelemaan. Idalla on melko pitkät vaaleat hiukset, jotka ovat lähes aina yhdellä letillä takana.
Kati on 25-vuotias nainen, joka käy muutaman kerran viikossa tallilla jos töiltään ehtii. Viikonloput hän kuitenkin viettää lähes kokonaan tallilla käyden valmennuksissa, ja varsinkin estevalmennukset ovat naisen mieleen. Hän on ratsastanut vuosia ja kilpaillut edesmenneen hevosensa kanssa korkeissakin luokissa. Kati käy Saritan tavoin satunnaisesti kisareissuilla hevosten kanssa. Kati on todella paljon mukana toiminnassa paikalla ollessaan, ja hän on mukava vaikkakin ehkä hieman hiljainen nainen. Katilla on mustat puolipitkät hiukset, ja tarkasti katsottuna naisen kasvoilla voi nähdä hieman pisamia.
Annika on 18-vuotias hevostyttö, joka käy päivittäin hoitamassa hevosia tallilla. Hän liikuttaa hevosia aktiivisesti ja on työskennellesään oikea tehopakkaus. Annikalle voi antaa kasan töitä päivän aikaan, ja hän hoitaa kaikki kunnialla loppuun. Tyttö on ennen kaikkea luotettava, mutta myös älyttömän mukava ja positiivinen ihminen, ja hän vältteleekin kaikenlaisia konflikteja viimeiseen saakka. Annikalla on vaaleat melko pitkät hiukset, ja hän pukeutuu melko rentoihin vaatteisiin.
Emma on 19-vuotias melko lyhyt tyttö, joka viettää päivänsä tallilla. Hän hoitaa ja ratsastaa varsinkin pienhevosilla päivittäin ja on mielellään mukana tallin toiminnassa. Emma on ollut hevosten kanssa tekemisissä monta vuotta, ja hän haaveileekin omasta hevosesta. Tytöllä on vaaleanruskeat puolipitkät hiukset, ja hänen pukeutumistyylinsä vaihtelee päivittäin. Luonteeltaan hän on rento ja mukava, joskin hieman hiljainen, ja hän tutustuu mielellään uusiin ihmisiin.
Jenna muutti vasta hetki sitten paikkakunnalle ja löysi saman tien sattumalta tiensä Kuuralehtoon. Hän on nuorempana harrastanut ratsastusta, mutta pitänyt vuosia taukoa, kunnes jälleen löysi sisäisen heppatyttönsä. Jenna on 20-vuotias, ja hän tykkää kovasti ratsastella muuten vain ja hoitaa hevosia. Jennalla on tummat hiukset ja hän on alkuun ehkä hieman hiljainen, mutta lopulta ihmisiin tutustuessaan aivan ihana ja luotettava ihminen.
Emilia eli Emppu on 22-vuotias nainen, joka omistaa paksut, kiharat ja punertavat hiukset. Emppu on harrastanut seitsemän vuotta ratsastusta, mutta pitänyt muutaman vuoden tauon ennen Kuuralehtoon tuloa. Nainen haluaa kovasti kehittyä ratsastajana, ja hän saa Saritan ja Katin tavoin lähteä kisamatkoille sen suurempia kyselemättä. Emppu on melko määrätietoinen persoona, joka on kuitenkin äärettömän ystävällinen ja muita kannustava ihminen. Ensitapaamisen perusteella Emppua voisi sanoa hieman hiljaiseksi ja jopa ujoksi, mutta muutaman tapaamiskerran jälkeen naisen sosiaalinen puoli tulee kyllä kunnolla esille.

Voit lukea tallitytöistä nippelitietoa täältä.

Reetta, Laura - kisaratsastajat
Reetta on 24-vuotias tallityttö, joka nähdään useimmiten kisailemassa esteradoilla. Reetta onkin Kuuralehdon vakiokisaaja, mikäli tallin omistaja ei ehdi lähteä kisareissuille. Reetta saa omatoimisesti ilmoittautua kisoihin ja saa lähteä pidemmillekin kisamatkoille, kunhan ilmoittaa ajoissa asiasta. Reetta harrasti esteratsastusta oman hevosensa kanssa monta vuotta, kunnes se joutui jäämään sairaseläkkeelle.
Laura, 23-vuotias nainen, on yhtä lailla hänkin mukana kisareissuilla. Hän on enemmän kiinnostunut kouluradoista, ja käykin aktiivisesti kisareissuilla Kuuralehdon kouluratsujen kera. Laura on aloittanut ratsastustunnit yhdeksänvuotiaana ja on todella taitava käsittelemään hevosia.

Maastokartta


Lue maastosta lisää täältä!