otsikko

Pohjapiiroksia

Tallirakennus

Karsinajärjestys:

1. nimi
2. Drava
3. nimi
4. nimi
5. Siiri
6. nimi
7. nimi
8. Vertti
9. Rasse

10. nimi
11. nimi
12. nimi
13. nimi
14. Kurre
15. Arte
16. Lokki
17. Crixus
18. nimi

19. Jokke
20. Omppu
21. nimi
22. nimi
23. nimi
24. Mortti
25. Valle

Aula on melko tilava alue heti ulko-ovesta sisään astuttaessa. Oven oikealla puolella olevalla seinällä roikkuvat talikot, lapiot, harjat sekä muut tallissa tarvittavat välineet. Aulassa säilytetään myös muutamaa kottikärryä; loput löytyvät takapihalta heti heinävaraston vierestä.

Tallituvasta löytyy kaksi sohvaa, jääkaappi, mikro, nimetyt kaapit jokaiselle hevosen omistajalle sekä wc-tilat. Tupa on kaikin puolin viihtyisä huone, jonne voi mennä viettämään aikaa tallitöiden ohella.

Varustehuone sekä rehuvarasto ovat yhdistetyssä tilassa, jonne sisäänkulku onnistuu molemmilta puolilta tallia. Rehuvarastossa ovat isot laatikot täynnä ruokaa sekä hevosten omat ruokaämpärit, jotka nojaavat siististi seinää vasten. Varustehuoneesta löytyy puiset tilavat hyllyköt, joissa voi säilyttää varusteämpäreitä. Hyllyköiden vieressä on myös pesukone, joka vanhuuttaan pitää kovaa ääntä, mutta toimii käytössä hyvin. Varustehuoneesta löytyy satulatelineet, jotka sijaitsevat kahdessa tasossa. Toiselta seinämältä löytyvät naulakot suitsien säilyttämistä varten. Varustehuoneen nurkassa on lisää hyllyjä, jotka ovat tarkoitettu loimille. Loimia toivotaan pidettävän nätisti viikattuina tilan säästämiseksi, ja parhaassa tapauksessa hyllyköissä voidaan säilyttää myös muita ratsastuksessa tarvittavia tavaroita, kuten ratsastusvöitä ja ajo-ohjia, mikäli tilaa riittää.

Pesutiloja tallilta löytyy kaksi. Tiloja voi käyttää myös hevosten hoitamiseen, sillä niihin on rakennettu hyvät kiinnityspaikat erilaisia käsittelytilanteita varten. Pesutiloista löytyy yhteisiä sieniä, ämpäreitä, saippuoita ja hikiviiloja, mutta hevosten omia varusteita toivotaan säilytettävän niille tarkoitetuissa tiloissa varustehuoneessa.

Karsinat on jaoteltu melko selkeästi tamma- ja oripuoleen. Karsinat 1-13 on suunniteltu sekä tammoja että ruunia varten, ja loput 14-25 oreja sekä ruunia. Oripuolella karsinat ovat hieman tukevampirakenteisia, jotta jokainen saa viettää tallielämäänsä rauhassa välittämättä naapurikarsinassa asuvasta hevosesta.

Pihatto

Tallialueella on myös viiden hevosen pihatto, joka on ympäri vuoden käytössä. Pihattorakennus on suurikokoinen hieman lämmitetty tila, jossa on hyvä olkipohja sekä juoma-automaatit. Hevoset pääsevät halutessaan kulkemaan sisään ja ulos ovesta, jossa on suoja kovan sateen ja tuulen varalta. Oven saa myös mahdollisuuksien mukaan suljettua.

Pihatosta on suora yhteys pikkutalliin, jossa on viisi karsinaa. Karsinat on suunniteltu lähinnä hevosten väliaikaista majoittamista tai hoitotilanteita varten, mutta muuten tallia ei erityisemmin käytetä. Tallista löytyy pieni varustehuone, jossa on satulatelineet, ruokalaatikko sekä varustehyllykkö ja pieni pesupaikka aivan oven vieressä.


Pihattopaikka 1: Wish
Pihattopaikka 2: hevosen nimi
Pihattopaikka 3: hevosen nimi


Pihattopaikka 4: hevosen nimi
Pihattopaikka 5: hevosen nimi

Tallialue

Myrttisuon tallialue on suuri, ja se pitää itse tallin lisäksi sisällään pihaton, kentän, maneesin, heinävaraston, lantalan, varastotiloja, pienempiä tarhoja sekä kesälaitumia. Tallialueen reunamilla sijaitsee myös suurikokoinen kenttä, jonne on rakennettu erilaisia maastoesteitä. Maastoesteratoja löytyy kentän takaa olevasta metsästä. Aivan tallin lähistöllä myös lampi, jonka vesi ei ole aivan kirkasta mutta täysin uimakelpoista kuitenkin.


Valkoisten pallojen selitykset:

1. Tallirakennus, jonka edessä parkkipaikka
2. Pihatto
3. Maneesi ja kenttä
4. Maastoestekenttä
5. Maastoesterata/maasto
6. Tie maastoon, lampi
7. Tie kaupunkiin päin
8. Varastoja

Maastoreitit

Tallin lähistöllä on paljon metsää ja monia lenkkipolkuja, jotka ovat käytössä sekä ratsastajille että muille metsässä liikkujille. Metsäpolkuja on kulkea oman mielen mukaan, mutta alapuolelle on listattu muutama suurempi ja tutumpi reitti:

Metsätie 1

kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus

Metsätie 2

kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus

Metsätie 3

kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus kuvaus