otsikko

Henkilökunta

Tallin omistaja

Tallin omistaa 26-vuotias nainen, joka tunnetaan lempinimellä Siuri. Siuri vasta aikuisiällä alkanut kiinnostua hevosharrastuksesta, ja nykyään hänellä on oma hevonen Myrttisuolla. Nainen on ruskeahiuksinen, noin 170 senttimetriä pitkä, sopusuhtaisen kokoinen nainen, joka nähdään usein hymy huulilla. Pukeutumistyyli Siurilla on melko rento, ja useimmiten hänellä on päällään mustat ratsatushousut sekä paria kokoa liian suuri huppari.

Luonteeltaan Siuri on todella ystävällinen sekä äärettömän helposti lähestyttävä ihminen. Siuri on harrastanut ratsastusta vasta viisi vuotta todella hitaalla tempolla, joten taitoa häneltä puuttuu sen saralta vielä huimasti. Hevosen omistamisesta hänellä on kuitenkin yhtä paljon kokemusta, joten hevosten parissa työskentely on ollut pitkään enemmän Siurin juttu. Hän kuitenkin haluaa kehittyä ratsastajana ja haaveilee perustavansa joskus tulevaisuudessa ratsastuskoulun, mutta toistaiseksi he pitävät äitinsä kanssa Myrttisuota pystyssä säästörahoilla.

Valmentaja

Maikku (Siuri) on tallin vakiovalmentaja, johon on mahdollista törmätä monta kertaa viikossa. Maikku järjestää satunnaisesti yleisiä valmennuksia tallin hevosille, ja lisäksi hän saattaa olla mukana erilaisissa tapahtumissa ratsastusopettajan roolissa. Maikku osaa tarvittaessa olla jämäkkä, mutta yleisesti hän on erittäin positiivinen ja tsemppaava ihminen, jonka valmennuksissa viihtyy varmasi. Maikku on itse kilpaillut sekä esteillä että kouluratsastuksessa, ja pienissä määrin myös maastoesteratsastus on tuttua hommaa.

Yksityisten omistajat

Nicky Crampton

Nicky Crampton on 23-vuotias nainen, jonka isä on australialainen ja äiti italialainen. Tummalla blondilla on siniharmaat silmät ja pituutta 168cm. Lihaksiakin häneltä hieman löytyy, vaikka ei salilla viikottain käykään. Pari tatuointiakin naisella on - kädessä ja niskassa, mutta ne ovat sen verran piilossa, ettei niitä aina huomaa. Jotkut kutsuvat Nickyä yllytyshulluksi tai sekopääksi. Hän ei aiheuta kaaosta, mutta hänen tyylinsä on tehdä ensin ja ajatella sitten. Nicky on myös sosiaalinen, huumoriltaan sarkastinen ja hän tulee helposti erilaisten ihmisten kanssa toimeen.

Omistaa hevosen Prazed BRA
Vuokranmaksuväli: 2 kk
Omistajapisteet: 4p (päivitetty 30.7.)


Bris

Brisin kyllä tunnistaa kaukaa. Ensin tulee rehentelevä, välillä jopa hiukan kiusoitteleva tai ylimielinen ääni, jota korostaa saksalainen aksentti. Tämä ääni kertoo uskomattomia juttuja, kuinka hän ratsasti upealla kimollaan auringonlaskuun - Paitsi että eihän mulla oo kimoa, hups. Kun olet kääntynyt kulman taakse etsimään korviasi ärsyttävän äänen lähdettä, näet pitkän, laihan 21-vuotiaan naisen, jolla on sähkönsiniset alaselkään yltävät hiukset jäätävällä kikkurapermanentilla. Hänellä on tummanpunaista huulipunaa, korkeat mustat piikkikorot ja tummat aurinkolasit. Brisin perus tallivaatteet siis. Nainen kääntyy sinua kohti ja tokaisee ylimielisellä äänensävyllään: "Bris, moro! Ootko kuule kuullu vielä kun mä..."

Ylimielinen, itsensä pussiin puhuva ja patalaiska - kolme asiaa, joista tiedät heti kuka on kyseessä.

Omistaa hevosen Drava vom Belves
Vuokranmaksuväli: 2 kk
Omistajapisteet: 0p (päivitetty 1.5.)


Santana Bonaventura

Santana Bonaventura on 17-vuotias, ammattikoulun ensimmäistä kevättä läpi pyristelevä nuori. Argentiinan Buenos Airesista kotojaan oleva nuori on luonteeltaan sosiaalinen ja yleensä virtaa löytyykin vaikka muille jakaa. Tietenkin pitää olla vähän pahapeppu, ja naisenalku ei olekkaan perheensä puhtoisin; eikä kotialueellakaan, aina ollaan jossakin nurkalla tupakalla tai kalja kourassa. Santanalla on luonteensa vuoksi suuri kaveripiiri, ja tämä tulee kyllä juttuun kaikkien uusienkin kanssa, puhetta kun tulee suusta kuin vettä vaan jos päästään vauhtiin.

Santana on vähän päälle 160-senttinen, tumma ja tulinen. Naamasta löytyy aina kevyt määrä meikkiä, ja usein tyttö jaksaakin laittautua aina kunnolla - oltiin sitten menossa lähikauppaan tai kaupungille. Sievät rajaukset silmissä ja muhkeat huulet ovat tämän tavaramerkki, samoin jalkoja myötäilevät tiukat farkut ja yksiväriset topit. Toki aina välillä päälle eksyy isoja huppareita ja xxxxl-kokoisia collegehousuja, joiden kanssa mallataan jalkaan useinmiten vanssit.

Ratsastusta tyttö on harrastanut pienestä pitäen, ulkomailla asuessaan isovanhempien hevostila tuli tutuksi ja Suomeen muutettuaan neiti aloitti paikallisella ratsastuskoululla. Sen jälkeen tuo onkin ollut kiinni karvakorvissa, ja aina on ollut jokin hevosiin liittyvä aktiviteetti tai harrastus - nyt taukoa on ollut muutaman kuukauden vuokrahevosen myymisen jälkeen, ja hevostelemaan olisi kova hinku.

Nopeasti, lyhyesti ja ytimekkäästi tiivistettynä Santana on kylän kovis isoveljen ostamine tupakoineen - samalla myös todella ystävällinen ja hyväsydämminen ihminen. Munkkivuoreen tuo sopisi loistavasti ihan luonteensakkin puolesta, tämä kun tahtoo aina tutustua uusiin ihmisiin

Omistaa hevosen Bomber XIII
Vuokranmaksuväli: 2 kk
Omistajapisteet: 0p (päivitetty 1.5.)


Weera Stenberg

Weera Stenberg, tutummin Werry, on hiljaisen ihmisen vastakohta. Werry on energinen ja puhelias ihminen, jolta ei oikein puheenaiheet tunnu loppuvan. Puhuu vitsaillessaan yleensä sarkastisesti, eikä huumorintajuakaan puutu missään tilanteessa. Vaikka tuntuisi että kaikki kiertäisivät tämän naisen kaukaa puheliaisuuden takia, niin toisin on. Ihmiset nauttivat puhua ja vitsailla yhdessä tämän naisen kanssa.

25-vuotias naikkonen on aika lyhyt, 164 senttimetrinen tummatukkainen nainen. Ikäänsä nähden, Werry näyttää uskomattoman nuorekkaalta, jonka takia häntä on erehdytty luulemaan usein paljon nuoremmaksi. Vaatetus on yleensä kutakuinkin siisti ja omalla tavallaan muodikas. Werry on luonut itselleen sekä Kurrelle punamusta-väriyhdistelmän yhteensopivuuden tähden, ja tietenkin laadukkaita (merkki)vaatteita on pidettävä aina päällä.

Werry on puoliksi ruotsalaisverinen ja puoliksi suomalaisverinen. Vanhempien hevosurheilu-uran takia Weera aloitti itsekin hevosten kanssa puuhailemisen ihan pienestä kersasta lähtien. Monien vuosien harrastuksen jälkeen hän ehti lähteä pariksi vuodeksi opiskelemaan ulkomaille hevosten kasvatusta sekä koulutusta. Lisäksi monia hevosiin liittyviä kursseja hän on ehtinyt suorittaa suuren intohimon vuoksi.

Omistaa hevosen Hortensian Lunttaaja
Vuokranmaksuväli: 2 kk
Omistajapisteet: 4p (päivitetty 30.7.)


Amalia Lehtolanmäki

Kuten useimmat, minäkin olen hurahtanut hevosiin jo nuorena. Niin, siitä se silloin joskus kauan sitten lähti, ja nyt minulla on oma mitä mainioin hevonen, josta en osannut joskus uneksiakkaan!

No mutta kuitenkin, olen siis 26-vuotias Amaliaksi ristitty ruskean polkkatukan omaava tytöntylliäinen. Ihmisten keskuudessa olen usein hieman varautunut, enkä mielelläni ole huomion keskipisteenä, hevosille lepertelen kuitenkin jatkuvasti. Aina en uskalla heti avoimesti tutustua uusiin ihmisiin, mutta tarpeen tullen autan ja jutustelen kyllä ihan tuntemattomienkin kanssa. Tutussakaan kaveriporukassa en ole se papupata, jota saa jatkuvasti pyytää olemaan hiljempaa, mutta olen kuitenkin yllytyshullumpi ja uskallan tuoda mielipiteeni esiin.

Minulla on ollut erilaisia epämääräistäkin epämääräisempiä vuokra- ja ylläpitohevosia, joiden kanssa olen itsekseni köpsytellyt menemään. Ratsastuskoulussa en ole käynyt koskaan. Oikeastaan kävin ensimmäisessä ohjatussa valmennuksessa vasta ostaessani tämän epämääräisen mysteerihevoseni, Arten kuutisen vuotta sitten. Naapurit ja sukulaiset ovat minua opettaneet ja olen matkan varrella oppinut myös itse tekemään omanlaisiani skenaarioita virheiden korjaamiseksi, oli kyse hevosesta tai minusta ratsastajana.

Minulla on siis ruskeat lyhykäiset hiukset, jotka heiluvat aukinaisina mukana menossa. Poskillani on kevyesti pisamia ja pituutta minulle on suotu sellainen 169 senttimetriä. Joskus muodissa olleet punaiset ratsastushousut kuuluvat minun vakiosettiini, ja säästä riippumatta ylläni on aina jotain pinkkiä - vähintään aina mukana kulkevassa puhelimessa on vaaleanpunaiset kuoret.

Omistaa hevosen Alphabet Of Pompous
Vuokranmaksuväli: 1 kk
Omistajapisteet: 10p (päivitetty 30.7.)


Axel Kankanpää

Axel Kankanpää on 23-vuotias perus miehenalku, jonka kanssa on vaikea olla tulematta toimeen. Hän on sosiaalinen ja viihtyy hyvin isossa kaveriporukassa, mutta tulee kyllä hyvin toimeen pienemmissäkin porukoissa. Axel ei yleensä ole ryhmästä se joka on koko ajan äänessä, mutta ei hän huomattavan hiljainenkaan ole. Poika vitsailee jatkuvasti ja juttelee mieluusti niin tuntemattomien kuin tuttujenkin kanssa. Vaikka hän usein sanookin asiat hyvin suoraan, osaa hän sanoa asiansa sopivan rentoon ja vitsailevaan sävyyn, että vastapuoli harvoin hänen sanomisistaan suuttuu. Axel ei myöskään itse ota kovinkaan helposti nokkiinsa muiden sanomisista, eikä muutenkaan suutu helposti, eikä suuttuessaankaan yleensä näytä sitä ulospäin.

Axelin ulkonäössä on harvan ihmisen mielestä paljoa valittamista. Pituutta on 176cm ja lihasta häneltä löytyy jonkin verran - mitä voisi kuvitella päivittäisistä tallitöistä, useammasta tunnista päivässä hevosen selässä ja vapaa-ajan katukoripalloharrastuksesta. Pojalla on sellaiset perus emohiukset: mustat hartioiden korkeudelle yltävät pitkällä, usein pojan vasemman silmän päällä roikkuvalla otsatukalla varustettuna, joskin kyseinen otsapehko on ratsastaessa ja usein vielä sen jälkeenkin epämääräisesti korvan taakse tungettuna. Kasvoja koristavat myös huomattavan kirkkaanvihreät silmät, naaman vasemmalla puolella oleva huulikoru ja saman puolen silmäkulmassa komeileva arpi. Oikeasta korvasta löytyy venytyskoru, sekä vasemmasta korvasta kolme normaalia lävistystä. Pukeutumistyyli Axelilla on melko laaja ja päällä olevat vaatteet ovat vähän kaikkea niiteillä koristelluista goottivaatteista perinteisiin huppareihin ja farkkuihin. Vaatteiden alta piilosta löytyy vielä käsivarteen tatuoitu Axelin itse suunnittelema hevosta esittävä tribaalitatuointi, sekä selkää koristaa suurikokoinen lohikäärmetatuointi.

Hevoset ovat Axelille hyvinkin tuttu juttu, sillä pojan vanhemmat omistavat siittolan, joskin ovat jo itse suurilta osin vetäytyneet hommasta ja jättäneet päävastuun päätöksenteosta Axelille. Tuolla suomenhevostilalla Axel itse on opetellut ratsastamaan ja käsittelemään ja kouluttamaan kaikenlaisia hevosia laidasta laitaan, sekä koko ikänsä työskennellyt. Axel on myös ehtinyt niittämään mainetta kisaradoilla siittolan hevosten kanssa ja häneltä löytyykin vino pino erilaisia palkintoja niin koulu- este- kuin kenttäkisoista kuin valjakkoajostakin.

Omistaa hevosen Loputon Talvisota
Vuokranmaksuväli: 1 kk
Omistajapisteet: 2p (päivitetty 30.7.)


Hilde

Kuka on Hilde? Hilde on vasta 40 vuotta täyttänyt, jo muutaman hevostallin (liikaa) omistava nainen. Toimeliaaksikin tituleeratun naisen löytää aina milloin millaisistakin projeksteista. Ulkonäöltään Hilden tunnistaa blondista polkkatukan mittaan yltävistä hiuksista sekä kaulalta paljastuvasta tatuoinnista. Tallilla naisen löytää usein ratsastushousuissa, -kengissä ja t-paidassa. Ratsastuskokemusta Hildeltä löytyy kolmenkymmenen vuoden verran, jonka aikana on nainen nähty ympäri maailmaa omien kasvattiensa selässä aina kansainvälisissäkin kilpailuissa. Tamma itsessään on todella rauhallinen ja luotettava hevonen. Siiri on itseasiassa Hilden oma kasvatti, jonka viimeisiksi eläkevuosiksi valikoitunut on Myrttisuo.

Omistaa hevosen Skyline Syrup
Vuokranmaksuväli: 2 kk
Omistajapisteet: 0p (päivitetty 1.5.)


Vati

Olen 17-vuotias nuori nainen, johon on joku sotkenut reippasti huumorintajua, mutta myös tiettyä jämäkkyyttä. Hevosten kanssa olen toiminut jo yli kymmenen vuotta, eikä innostus ole lopahtamassa. Wish on kuitenkin ensimmäinen oma hevoseni. Tähän mennessä minulla on ollut vain ylläpito- ja vuokrahevonen. Synnyin 25.8.1999 Ruotsissa, mutta muutimme sieltä ollessani kolmen vanha. En siis osaa ruotsia muuta kuin sen verran mitä koulussa ollaan opeteltu.

Olen yleensä todella reipas ja ystävällinen toisille ihmisille. Yllätyksekseni minusta löytyy kuitenkin sen pippurinen ja kiukkuinen puoli. joka tulee kaiken tämän hulluuden keskellä esille aina silloin tällöin. Olen hyvinkin sosiaalinen persoona ja viihdyn isoissa porukoissa, En kuitenkaan saa mitään paniikkia jos joudun yksin olemaan.

Niinkuin jo sanoin, niin hevosten kanssa olen ollut tekemisissä jo reilut kymmenen vuotta. Aloitin ratsastuksen tätini hevosella, josta siirryin ratsastuskouluun. Aika pian sainkin jo ensimmäisen vuokrahevoseni; haflinger tamma Tinkan. Tinkaa vuokrasin pari vuotta kunnes sain ensimäisen ylläpitohevoseni, joka oli kokenut puoliverinen Late. Tämän ruunan kanssa kisasin aina kansalliseen tasoon asti koulua, Late lähti kuitenkin taivaslaitumille tämän vuoden alussa, jolloin alkoi oman hevosen etsiminen. Kävimme Itävallassa asti etsimässä minulle hevosta, sillä yksi ehto oli, että haluaisin haflingerin. Oberwaldista sellainen löytyikin pian ja Wish lähti mukanamme Suomeen.

Omistaa hevosen Merlins Wish
Vuokranmaksuväli: 2 kk
Omistajapisteet: 0p (päivitetty 1.5.)


Beatrice Sola

Benny on 21-vuotias, Suomessa syntynyt mutta nuoruusvuosinaan Yhdysvalloissa asunut nuori nainen. Hevoset ovat kuuluneet jollain tapaa elämään aina kymmenvuotiaasta asti, kun naisen äiti omisti kaksi hevosta, joista toinen siirtyi virallisesti Bennyn omistukseen 15-vuotiaana.

Benny on melko ujo persoona, jolle uusiin ihmisiin tutustuminen on toisinaan vaikeaa. Kun alun jännityksestä ja ujoudesta pääsee yli, tulee tästäkin naisesta esiin hyvin huumorintajuinen ja pirteä tyyppi, jonka kanssa on helppo tulla juttuun. Bennyn tunnistaa pitkistä sinimustista hiuksista, muutamasta naamalävistyksestä ja tummista vaatteista. Benny on vähän kuin Anssi Kela, vaatekaappi täynnä mustaa... tosin tämän kohdalla kaapista löytyy myös runsaasti sinistä. Yleisimmät asusteet ovat joko ylisuuret tai hyvin tyköistuvat hupparit, erilaiset topit ja ratsastushousujen ollessa teillä tietämättömillä, on jalassa tummat, tiukat farkut. Neljän lävistyksen lisäksi Bennyllä on käsivarret ja rintakehä tatuoidut. Nainen rakastaa meikkaamista ja tälläytymistä, joten ei ole ensimmäinen eikä toinenkaan kerta, kun sinimustapäinen nainen ilmestyy tallille täydet iltameikit naamassa ja tukka vimpan päälle laitettuna.. Järkevää? No ei. Kivaa? Kyllä. Tosin vastapainoksi täyställinkipäiville löytyy myös niitä päiviä, kun Bennyn tapaa tallilla täysin meikittömänä, hiukset sotkuisella nutturalla mustat verkkarit jalassa. Ruumiinrakenteeltaan Benny on melko hoikka, ja pituutta häneltä löytyy 175 senttimetriä.

Omistaa hevosen The Undefeated Gaul
Vuokranmaksuväli: 1 kk
Omistajapisteet: 0p (päivitetty 31.7.)


Jere

Jere on 20-vuotias nuori ja kotoisin Uudeltamaalta. Noin 1,65 metrinen ja sosiaalinen tyyppi pyörii aina siellä sun täällä ja vaikka olisi kuinka tuttu tilanne, näyttää mies kuin päättömältä kanalta. Totuus vain on se, että aina on kiire jonnekkin. Hiukset ovat tummanruskeat ja välillä kaverien yllytyksen jälkeen shokkivärillä tuhritut, milloin pinkit tai sähkönsiniset. Myöskään kolme lävistystä kasvoissa eivät auta ”hyvässä ensivaikutelmassa”.

Vaikka Jere onkin fyysisesti hyvässä kunnossa, ei mies pullistele tallin sinkkutytöille. Siksi parilla tallilla onkin pyörinyt huhua Jeren olevan homo. Ihan näin alkuun; ei pidä paikkaansa. Nuorikko haluaa olla oma itsensä, eikä katsella peiliin aina kun mahdollista. Tämä juippi on niin jalat maassa -kaveri että toista saa hakea.

Omistaa hevosen Joke's on You
Vuokranmaksuväli: 1 kk
Omistajapisteet: 0p (päivitetty 25.9.)