Esittely

Korpihovi sijaitsee Keski-Suomessa suhteellisen lähellä suurta kaupunkia. Tallin puitteet ovat kaikin puolin hyvät ja laadukkaat. Kerromme tallista lisää, kunhan saamme kaikki rakennukset viimeisteltyä; viimeistään vuoden 2017 keväällä!

Historia

Korpihovin talli on rakennettu suurelle tilalle, jolla sijaitsi alun perin kartano. Kartanon suunnitteli paikallinen arkkitehti vuonna 1693, ja se toimi aikoinaan aatelisten asuinkartanona. Rakennus näki suvun viiden sukupolven kasvavan, kunnes aatelissuvun köyhtymisen sekä teollistumisen myötä ihmiset siirtyivät kaupunkeihin ja kartano jäi tyhjilleen. Vuonna 1945 kartano remontoitiin ja uudistettiin viihdekäyttöön, ja siitä tuli nopeasti hiljalleen kasvavan kylän tapahtumakeskus. Rakennuksessa järjestettiin seuratansseja, yksityistilaisuuksia sekä kylän vuosijuhlia, mutta kuten kaikille pienille kylille lopulta kävi, siirtyivät nuoret ihmiset työskentelemään kaupunkiin ja vanhempi väestö ikääntyi. Kartano jäi jälleen tyhjilleen, ja se ränsistyi hitaasti vuoteen 1993 saakka, jolloin eräs aloitteleva hevostallin omistaja löysi myynti-ilmoituksen halvasta tilasta. Huonokuntoinen kartano purettiin ja sen tilalle rakennettiin omakotitalo sekä kymmenen hevosen ratsastuskoulu. Metsää raivattiin laitumiksi, alueelle rakennettiin kenttä ja niin vanha tila alkoi nähdä jälleen uutta elämää.

Hyppäämme vuoteen 2015, kun ratsastuskoulun omistaja jäi eläkkeelle ja laittoi tilan myyntiin. Kahdessakymmenessä vuodessa hevostalli oli kokenut muutoksia, ja paikalla oli hyväkuntoinen, yli kahdenkymmenen hevosen tila. Siinä vaiheessa tarinaan astuin minä, 28-vuotias nuori nainen, jota oli kerrankin elämässä onnistanut seitsemän numeron, eli lähes kahden miljoonan euron verran. Minun oli tarkoitus ensin perustaa pieni tallinkaltainen omalle takapihalleni, mutta suuruudenhullut suunnitelmani saivat minut tekemään tarjouksen hevostilasta, ja pian minulla oli yli kaksikymmentä tyhjää karsinaa, jotka odottivat uusia asukkaita.

Tallirakennus ja muut tilat

Korpihovissa on yksi hevostalli, joka on jaettu ori- ja tammaosioon. Talli on uusittu viimeksi vuonna 2009, joten se on kaikin puolin hyvässä kunnossa. Parinkymmenen karsinan lisäksi tallista löytyy varustehuone, pesu- ja hoitotilat, oleskelutupa sekä rehuvarasto. Tallirakennuksesta on pyritty tekemään viihtyisä, ja siellä onkin hyvät tilat viettää aikaa ratsastustuntien jälkeen.

Ratsastustilat koostuvat tällä hetkellä monipuolisesta maastosta sekä hyväpohjaisesta hiekkakentästä. Tallille on rakenteilla maneesi, jonka odotetaan olevan valmis maaliskuussa 2017, ja samana keväänä lumien sulaessa tallialueelle tehdään myös derby-kenttä.

Tallialueella on itse tallin lisäksi myös lantala, heinävarasto sekä paljon laitumia ja pienempiä tarhoja. Pyrimme pitämään hevosia mahdollisimman vähän sisällä, ja ne saavat tarhata pitkät päivät omissa laumoissaan. Tallin vieressä on myös omakotitalo, jossa asuu tallin omistajaperhe.

Ympäristö

Korpihovin ympäristö on melko metsäpainotteista, mutta lähellä sijaitsee myös järvi, jossa on hyvä käydä kesäpäivinä uittamassa hevosia. Talli sijaitsee suhteellisen lähellä asutusta, ja kulkuyhteydet ovat todella hyvät; lähimmälle linja-autopysäkille on vain kolmesataa metriä.

Henkilökunta

Henkilökunta koostuu tallin omistajasta, josta kerromme hieman myöhemmin lisää. Tallin omistajan lisäksi alueella pyörii omistajan mies, joka matkustelee toistaiseksi paljon työnsä takia, eikä kotona ollessaankaan näytä paljoa nenäänsä tallilla. Pariskunnalla on myös 7-vuotias tytär, joka on aivan yhtä hurahtanut hevosiin kuin äitinsäkin. Omistajaperheellä on kaksi koiraa, bordercollieuros Nuka ja australianpaimenkoiranaaras Neeta, jotka viettävät päivät tallilla..

Yleistä infoa

Laidunlaumat, aikataulut ja muut tiedot tulevat tänne, kunhan tallin toiminta pyörähtää kunnolla känytiin.