Sivuinfo

16.06.2004 - 08.03.2016
Perustajat: Anáviel, Henna ja Tilli
Nykyiset ylläpitäjät: Sigitius ja Sachiyo

Nykyisen ulkoasun on tehnyt Sigitius, koodauksessa apuna cantarel
Ulkoasun kuvat on taiteillut pelaajamme Mwjan, kiitos!

Sivuston historia

Erityiskiitos Caralian olemassaolosta on lausuttava Anávielille eli Kirsille, joka on kuulemamme mukaan ollut yksi tärkeimmistä ellei jopa tärkein Caraliaa ideoivista henkilöistä. Toinen erityiskiitos on myönnettävä sivuston perustajille ja sen ensimmäisille ylläpitäjille, jotka mahdollistivat roolipelimme olemassaolon: Anáviel, Henna ja Tilli.
Oletamme roolipelin syntymän tapahtuneen 16. kesäkuuta 2004, sillä kyseinen päivämäärä on ensimmäinen koskaan löydetty merkintä sivuston päivittämisestä. Kolmikko loi vankan pohjan pitkäikäiselle hevosroolipelillemme.

Ajat kuitenkin muuttuivat heti alkuaikoina odotettua nopeammin. Ensimmäisenä kolmikosta jättäytyi pois Henna vain pari kuukautta roolipelin perustamisen jälkeen, 12. syyskuuta 2004. Hennan lähdön jälkeen Anáviel ja Tilli pitivät kahden kiinni sivustosta ja jatkoivat sen ylläpitämistä tiiviisti muutamia kuukausia eteenpäin. Harmonia loppui lyhyeen, Anáviel jättäytyi hiljattain pois ylläpidosta ja koko Caralian sivusto jäi yksinomaan Tillin harteille. Tilli jatkoi sen parissa enemmän ja vähemmän aktiivisesti; Caralia kävi läpi useammankin ulkoasumuutoksen ja uusia pelaajia liittyi perhemäiseen pelaajakuntaan. Roolipelin vanhat ajat olivat täydessä loistossaan.
Mutta koska urheinkaan soturi ei kykene kaikkeen yksin, Tillikin tarvitsi apua. Hän valitsi elokuussa 2005 avukseen yhden Caralian silloisista pitkän linjan aktiivipelaajista nimeltä Sigitius.

Roolipeli on kokenut kovia monesti. Ensimmäinen takaisku tuli sekä Tillin että Sigitiuksen päivitysinnon laannuttua totaalisesti jo ennen vuoden vaihdetta. Foorumi vaipui hiljaiseloon ja pelaajakunta väheni, toiveikkaimmat jaksoivat pitää yllä pienimuotoisia pelejä siinä toivossa, että Caralia nousisi jälleen. Sigitius sai kuin saikin uutta intoa Caralian suhteen puhuttuaan toiselle pitkän linjan pelaajalle nimeltä will. Karulla päätöksellä Tilli sai valittavakseen kaksi vaihtoehtoa: sivuston eteen tulisi tehdä töitä ylläpitäjänä, tai lähteä hommasta.
22. kesäkuuta 2006 Tilli lausui päätöksensä ja jätti koko roolipelin. Sigitius otti tehtäväkseen luoda Caraliasta aiempaakin parempi roolipeli, joka tarkoitti koko sivuston uusimista ulkoasua, tekstejä ja foorumia myöten. Urakka oli valmis vasta 15. elokuuta 2006, jolloin Caralia avasi jälleen ovensa ulkomaailmalle. Pelaajakunnassa säilyneet pelaajat olivat riemuissaan ja uusia pelaajia saatiin jälleen porukkaan. Mutta.. Koska ihmisen mielenkiinto on kuitenkin rajallinen, sivuston päivitys hidastui jälleen. Tilanteen alkaessa muodostua ongelmaksi Sigitius valitsi 17. joulukuuta 2006 ylläpitäjäparikseen yhden Caralian sen aikaisista aktiivipelaajista, Sarren, välttääkseen roolipelin kuoleman.

18. huhtikuuta 2008 Caralia koki jälleen uuden mullistuksen, kun sivuston ulkoasu vaihdettiin seitsemänteen versioon. Valitettavasti historia alkoi hitaasti toistaa itseään ja Sigitius jäi jälleen yksinäiseksi ylläpitäjäksi Sarren päätettyä 26. syyskuuta 2008, ettei aio jatkaa enää Caralian pelaajarivistössä puhumattakaan ylläpitäjän paikasta. Sarre oli tehnyt mielettömän upeaa työtä ylläpitäjän asemassa suurimmalta osin yksin lähemmäs kaksi vuotta, sillä Sigitius oli sortunut pitkäjaksoiseen epäaktiivisuuteen.

Tällä kertaa Sigitius vaipui pidempiaikaiseen unholaan. Sivustoa ei päivitetty kuukausiin, hahmoja hyväksyi yksi luotettavimmista aktiivipelaajista nimeltä kaZAM. Roolipelin pelaajakunta supistui entisestään ja jäljelle jäi tusinan verran aktiivisimpia ja lojaaleimpia pelaajia pitämään foorumin puolella huolta siitä, ettei heille niin tärkeäksi tullut hevosroolipeli kuihtuisi täysin käsiin.
Toukokuussa 2010 pelaajat alkoivat närkästyä ja nostivat oma-alotteisesti suunnitelmia parantaakseen Caraliaa ja saadakseen sen jälleen henkiin. Ylläpitäjän syrjäyttäminen ja uuden valinta tulivat ajankohtaiseksi, kunnes Sigitius palasi jälleen omiensa joukkoon vasta heinäkuussa 2010. Piikkilankaisen vastaanoton jälkeen tuohtuneet pelaajat antoivat vanhalle ylläpitäjälle vielä mahdollisuuden yrittää ja korjata tekojaan.
Maikku, yksi uudemman sukupolven caralialaisista, tarttui rohkeana härkää sarvista ja nousi pelaajan pallilta toiseksi ylläpitäjäksi Sigitiuksen avuksi. Kaksistaan he panivat toimeen ahkeran pelaajakunnan yhdessä suunnittelemat muutokset Caraliaan, hitaasti mutta varmasti sivusto saatiin jälleen auki aivan uudessa uskossa 12. lokakuuta 2010.

Hyvän aikaa kului, ja jälleen eräälle tuli lähdön paikka. Maikulta hiipui innostus roolipelaamiseen niin kovin, ettei edes adminpaikan ylläpitäminen napannut, joten uudet halukkaat vapaalle adminpaikalle nousivat esille. Elokuussa 2011 loppuneessa tasaväkisessä pelaajien äänestyksessä Sachiyo varmisti paikkansa uutena adminina oltuaan jo useamman kuukauden hahmonhyväksyjänä liittymisvieraskirjassa apunamme. Sivuston päivitykset hän aloitti omalta osaltaan 26. elokuuta 2011.

Caralia ehti sinnitellä hyvin vaihtelevin menestyksin aina maaliskuuhun 2016 saakka, kunnes ylläpito yhteisvoimin päätti, että pelin on aika sulkea ovensa. Lähes kaksitoista vuotta roolipeliä on saavutus, josta koko pelaajakunta voi olla ylpeä! Caralia on ollut täynnä huikeita juonia, upeita tapahtumia ja ennen kaikkea toinen toistaan hienompia hahmoja, joille oli kuitenkin aika jättää jäähyväiset. Ylläpito kiittää!

Ulkoasut

Muut kuvat paitsi ensimmäisen version kuva on mahdollista klikata isommiksi.

   Versio 1.0 - start
Sigitius kovasti tässä yrittää muistella, millaisia kolme ensimmäistä leiskaa olivat. Ensimmäisestä leiskasta ei ole jäljellä muuta kuin tämän pienen muuttoilmoituksen kautta oleva värimaailma. Ulkoasu oli yksinkertainen table, tekstejä oli melko vähän ja koko paikka oli vasta hyvin alkukantaisen näköinen - mutta siitä se kehitys lähti.   Versio 2.0 - some red?
Toinen versio Caraliasta ei muistelmien mukaan sisältänyt ulkoasussaan hevosen kuvaa, vaan jonkinlaisia ruusu- sun muita kukkakuviointeja, ynnä muuta. Versio saattoi myös mahdollisesti olla punainen, mutta koska Sigin muistiin ei ole luottaminen niin paha sanoa varmaksi. Kyseisestä versiosta ei ole todennäköisesti jäljellä minkäänlaisia todisteita.

   Versio 3.0 - light green
Taas yksi muistelmien arvoinen ulkoasukokonaisuus, jonka koristeina oli käytetty erilaisia maisemakuvia. Käytössä sivustolla oli myös jonkinlainen kirjautumissysteemi (joita käytettiin/käytetään virtuaalitalleilla hoitajahuoneissa, salasana sisäänpääsyyn, jokaisella omat tunnukset). Ulkoasu oli vihreän sävyinen. Tästäkään ei ole olemassa todisteita, mutta se on helpoiten muistettavissa.

   Versio 4.0 - my little leaders
Version neljä idea lähti muistelujen mukaan siitä, että ulkoasuun tahdottiin jollain tavalla kaikkien johtajien kuvat. Sigitius piirteli kyseiset hevoset (Lou, Mystic Safir, Children of the Wind, Frosty Crystal, Prince of Darkness) my little -muodon tyylisesti kasaksi ja myöhemmin kuva liitettiin myös layoutiin. Tilli ja Anáviel ylläpidossa.   Versio 5.0 - my little leader is here again
Syntyi version neljä pohjalta. Ylläpitäjä Tilli halusi uudistaa hieman Caraliaa, mutta halusi säilyttää leiskassa edelleen my little pony -tyyppisen hevosen. Sigitius piirsi ulkoasukuvan aavikkolaisjohtajasta Frosty Crystalista, joka päätyi ulkoasun nurkkaan. Tämän ulkoasun aikana Sigitius liittyi ylläpitoon mukaan ja Anáviel siirtyi sivuun.   Versio 6.0 - jump to the new time
Seuraus Caralian kuoleman jälkeisistä ajoista, kun Sigitius tiputti Tillin hallinnosta ja nosti Caralian jälleen jaloilleen. Kyseinen ulkoasu oli Caralian sivuilla noin puolitoista vuotta ja sen alkuvaiheissa Sarre liittyi ylläpitotiimiin. Myös foorumista saatavilla kuva, jota aiemmista versioista valitettavasti ei ole. Aiemmat foorumit ovat kuitenkin olleet väreiltään mm. vihreitä.   Versio 7.0 - canter and fly
Sigitiuksen ja Sarren uudistusideointien pohjalta syntynyt ulkoasu, joka säilyi sivustolla hyvin pitkään nähden jälleen yhden Caralian puolikuolemista.   Versio 8.0 - maanläheisyys
Caraliaa heräteltiin henkiin jälleen, Maikku liityi ylläpitäjäksi tämän ulkoasun valmistuessa. Myöhemmin Maikku erosi ja Sachiyo tuli ylläpitoon yhä tämän ulkoasun aikana. Foorumilla oli pääsivuston ulkoasun aikana useita eri foorumi-ulkoasuja, mm. legendaariset mansikat, joista osasta ei valitettavasti säilynyt kuvaa.

   

   Versio 9.0 - light & dark
Tällä hetkellä käytössä oleva ulkoasu. Vaihdettiin piristämään Caralian pelaajakuntaa.