Yleistä

Nimi: Tuulen Tuiske
Kutsumanimi: Tuisku
Sukupuoli: Ori
Väri: Voikko, lsi
Ikä: 6 kuukautta
Säkä: pieni, aikuisena 170 cm
Rotu: Risteytys (Poitounhevonen x Pohjoisruotsinhevonen)

Pelipaikka: Caralia
Lauma: Lumihevoset, johtajattaren adoptiovarsa
Pelaaja: Sachiyo


Ulkonäkö:
Tuisku on ulkonäöltään hyvin paljon ponia muistuttava, mutta hevosen kokoinen ori. Sen karvapeite on todella vaalea, hieman harmahtavaan taipuva, ja kasvanut hyväksi ja paksuksi kylmiin olosuhteisiin. Väritys on melko tasaista lukuun ottamatta pään merkkejä sekä harmaita alueita silmien ympärillä, turvassa ja hieman myös etupolvien ja kintereiden kohdalla. Tuiskun harja on kermansävyistä ja paksua, mutta sen pituus jää kuitenkin melko lyhyeksi. Häntä on samaa sävyä, ja se ylettyy takasääreen. Harja ja häntä ovat usein takussa, mutta päällepäin näyttävät melko hyväkuntoisilta. Häntä on usein ylväästi korkealla kannateltuna.
Orilla on tummanruskeat silmät, jotka huokuvat yleensä ystävällisyyttä, lempeyttä ja seikkailunhalua. Tuiskun eleet ovat muutenkin ystävällisen oloisia, ja sen turpa nähdään usein pienellä ujolla hymyllä koristeltuna.
Tuisku on kahden suurikokoisen hevosen risteytys. Sen pää on suoraprofiilinen, korvat sopusuhteessa muuhun vartaloon, usein höröllä. Kaula on lyhyt ja selkä pitkä. Jalat ovat melko lyhyet, mutta eivät anna liikaa vaikutelmaa kylmäverisyydestä. Sen vartalo on hieman pyöreä, mikä lisää vaikutelmaa suurikokoisesta ponista.
Tuiskun kasvoja koristaa läsi, joka jatkuu ylähuuleen saakka. Läsi on muodoltaan siisti ja selkeästi havaittava; otsasta se on hieman leveämpi, kapenee kohti turpaa ja peittää alueen sierainten välissä.
VÄRIKARTTA


Luonne:
Tuisku on reipas ja todella utelias ori. Sillä riittää seikkailunhalua vaikka muille jakaa, mutta maalaisjärki ja suojeluvaisto estävät tekemästä liian radikaaleja asioita. Ei Tuisku elämää kuitenkaan liian vakavasti ota, muttei myöskään elä pilvilinnoissa; se ymmärtää kyllä todellisen maailman, vaikka joskus haluaisikin unelmoida aivan jostain muusta.
Tuiskun ystävällinen piirre tulee esille nopeasti, kun sen tapaa. Ori ei äksyile syyttä, eikä myöskään halua tarkoituksella pilata välejään muihin. Se kaipaa ympärilleen paljon hevosia ja tukiverkostoa, eikä juurikaan välitä yksin olemisesta. Tuisku on hyvin avoin ja se voi puhua aiheesta kuin aiheesta. Orista ei ole alistumaan muiden tahtoon, vaan se pitää pitkälti päänsä. Aivan tilanteen mukaan se kyllä osaa tehdä kompromiseja ja tyytyy vähän vähempäänkin, mutta päättäväisyyttä riittää kyllä. Ei ori kuitenkaan sanojensakaan takana ylpeä ole, enemmänkin vain oman arvonsa tunteva.
Tuisku viihtyy paljon samanikäisten orien seurassa, eikä tammojenkaan seura huonoa ole. Ainakin nuorena orin voi olla vaikea ymmärtää tammojen ajatusmaailmaa ja tutustua näihin.
Ori on huumorintajuinen ja sillä on todella hyvä tilannetaju; se kyllä tietää, millon saa vitsailla ja millaisista asioista puhua missäkin piireissä. Tuisku osaa kyllä tilanteen vaatiessa olla hyvinkin asiallinen ja varovainen, mutta siinäkin tapauksessa orin rentous pyrkii esiin.
Vaikka mielenkiintoa riittäisi tutkia enemmänkin maailmaa, on ori hyvin lojaali laumojen säännöille ja rajoille. Se ymmärtää ylipäätään sääntöjen merkitykset, eikä yleensä kyseenalaista, jollei jokin asia todella kaipaa selvennystä.


Menneisyys:
Kaksi nuorta hevosta olivat saapuneet Caralian saarelle vuosia aiemmin. Tietämättä toisistaan he molemmat asettuivat laumattomien alueille. Tapaamista näiden kahden, orin ja tamman, välillä ei voitu välttää. Hevoset näkivät toisiaan sattumalta ja pian tarkoituksella, eikä kulunut kauaakaan, kun molemmat ymmärsivät, että heidän välillään on jotain ystävyyttä enemmän. Niinpä he elivät yhdessä vuosia, kunnes päättivät asettua aloilleen ja perustaa perheen.
Muutamaa kuukautta myöhemmin pimeänä talvi-iltana maailmaan syntyi vaalea orivarsa. Laumattomien alueella tilanne oli pitkään ollut hyvin epävakaa, mutta hevoset olivat löytäneet meren lähistöltä rauhallisen poukaman, jolle asettautuivat. Ori kasvoi, kulu kuukausia, ja perhe-elämä kukoisti. Onnellista elämää ehti jatkua enää vain hetken, kun tieto laumattomien alueelta lähtöisin olevasta pääntaudista levisi. Kun elämä oli juuri tasoittunut, oli hevosten kuitenkin pelossa jätettävä laumattomien maa. He eivät tienneet, minne suuntaisivat, mutta lähtivät kulkemaan pohjoista kohti yhteismaan poikki. He tiesivät, ettei mikään lauma huolisi kolmea laumatonta sairaalta alueelta omaan laumaansa. Oli kuitenkin yritettävä.
Ensimmäinen vastoinkäyminen matkalla sattui, kun vanhempi ori alkoi voida huonosti. Sen ruumiinlämpö kohosi uhkaavasti ja kasvojen alueelle alkoi kasvaa suuria paiseita. Lumisen talven ansiosta ruokaa ei ollut hyvin saatavilla, mutta kolmikko päätti silti keskeyttää matkansa. Huonoksi onneksi vain muutamia päiviä myöhemmin ori menehtyi. Hänen viimeinen toiveensa kuitenkin oli, että tamma ja heidän varsansa jatkaisivat matkaansa ja etsisivät itselleen suojan.
He vaelsivat viikkoja, kunnes huono onni päätti jatkua. Vanhempi tamma kuoli myös taudin aiheuttamiin jälkioireisiin, varsa jäi yksin.
Se odotti päiviä äitinsä vierellä, että tämä heräisi. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan nälkäinen ori joutui jatkamaan matkaansa aivan yksin tietämättä mistään mitään.
Kului viikko, kun lumimyrsky yllätti. Lunta satoi taivaalta lähes vaakasuunnassa, ja tuuli oli kovempaa, mitä ori oli koskaan sen tuntenut olevan. Ori oli vaeltanut päiviä kohti jäätikköä, eikä se jaksanut enää sen kylmyyttä. Se etsi puun, jonka alle se asettui makaamaan ja odottamaan pelastusta.Caraliassa tapahtunutta:
Tuisku on..
..jäänyt orvoksi
..saanut uuden äidin.


Suhteet:
Perhe: Loskainen Syysaamu (ottoäiti)
Ystävät:
Tutustumisen arvoisia:
Arvostaa:
Pitää:
Ei pidä:
Ei mielipidettä/tavannut:


Pelatut pelit:
Pelejä voi selata AIKAJANALTA

Muuta:
Nähtiin ensimmäisen kerran 17.12.2013.
Sachin kuudestoista hahmo.Kuvagalleria:Fan-artit:


HAHMOT


Faramir
Lawless
Loska
Titania
Rionna
» Tuisku
Arthur
Megaira
Lucas
Sigurveig
Kuva © sxc.hu; Tausta//Tekstit © Sachiyo