Virginia Ness

Azura Oak


EV-II
Nimi: Azura Oak, "Asha" Rekisterinumero: VH14-011-0241
Rotu: Hannover Omistaja: Virginia Ness, Siguri (VRL-11290)
Sukupuoli: Tamma Kasvattaja: Gestüt Silbereiche, Indy (VRL-06701)
Syntynyt: DE, 30.03.2014 (8v, satunnainen) Koulutustaso: ko: heA, re: 160 cm
Säkäkorkeus: 168 cm Painotus: Esteratsastus
Väri: Mustanruunikko Suku: 2-polvinen

Tämä on virtuaalihevonen

Luonne

Tietänet sen hevostyypin, jonka kanssa pärjäävät aivan pienet lapsetkin? Jonka korvia saa väännellä mielin määrin, jonka selkään voi nousta niin karsinassa kuin laitumellakin ja jonka kanssa päivittäin toimiminen on aina yhtä helppoa? Se on meidän Asha. Tamma on ehdottomasti yksi tallin miellyttävimmistä hevosista sen lempeän luonteen takia, ja siihen pystyy luottamaan tilanteessa kuin tilanteessa sataprosenttisesti. Hoitotoimenpiteet sujuvat niin, että ihminen saa tehdä tammalle aivan mitä vain ja tämä tyytyy seisomaan paikoillaan - tapahtuipa hoito sitten karsinassa tai käytävällä. Kaviot tamma nostaa kun niitä hieman kopauttaa kädellä ja varusteet sujahtavat päälle ilman sen suurempia pullisteluja tai pään nostelemisia. Aivan vieraat ihmiset sekä eläinlääkärit ja kengittäjät Asha ottaa vastaan mielellään. Tammalla on tosin tapana työntää turpansa jokaisen vastaantulevan taskuihin, jospa ihmisellä olisi vaikkapa herkkuja mukanaan.

Ratsastaessa Asha on hevonen, jonka selkään pystyy laittamaan kenet tahansa aloittelijasta kokeneeseen kilparatsastajaan. Asha ei säpsähdä voimakkaita apuja, ja varsinkin pohkeita voi käyttää hyvillä mielin. Kouluratsastustaidot ovat tammalla melko olemattomat, mutta osaavan ratsastajan alla se kulkee kuitenkin kantaen itseään komeasti eteenpäin. Yksinkertaiset kiemurat ja taivutukset sujuvat, mutta liikoja ei kannata tammalta odottaa. Sen sijaan esteratsastuksessa Asha on aivan toista luokkaa.

Tamma ylittää esteen kuin esteen kyseenalaistamatta. Ratsastajan tulee osata säätää askelpituuksia ennen estettä, mutta Asha osaa löytää hyvin ponnistuspaikat itse. Hyppyvoimaa tammalta löytyy yli puoleentoista metriin saakka, ja sen hypyt ovat todella pehmeitä sekä sujuvan näköisiä. Asha onkin erittäin hyvä opetusratsu, sillä se on erittäin varma hevonen, jonka kanssa löytää nopeasti yhteisen sävelen. Parhaimmillaan tamma on kuitenkin reippaan ja osaavan ratsastajan alla, jolloin myös Asha on hyvin motivoitunut ja energinen ratsu. Aloittelijan alla tamma saattaa helposti jäädä löntystämään eteenpäin, mutta kieltäytymisiä näkee vain harvoin, vaikka ratsastaja tekisi suuriakin virheitä.

Maasta käsin Ashaa on erittäin mukava käsitellä. Se seuraa ihmistä luottavaisin mielin ja kulkee tämän perässä juuri taluttajan vauhtia mukaillen. Tamma saattaa jäädä satunnaisesti katselemaan laitumella juoksevia hevosia, mutta pienellä muistutuksella se kuitenkin palaa takaisin ihmisen vierelle. Tamma on myös äärimmäisen helppo lastata, sillä se kulkee taluttajan perässä autoon miettimättä asiaa sen enempää. Kisapaikoilla tamma on tuttuun tapaansa omiin ihmisiin turvautuva hevonen, joka saattaa hieman jännittää uusia paikkoja. Paras lääke jännitykseen ovat kuitenkin herkut, joita hoitajilla olisi hyvä olla aina mukanaan - mutta ei kuitenkaan liikaa, Asha on todella herkkä lihomaan, mikä näkyy varsinkin kesälaidunkausien jälkeen.

Kaikin puolin Asha on todella mukava ja sympaattinen tamma, jonka kanssa päivät sujuvat aina yhtä sutjakkaasti. Tamma on niin mielettömän kiltti ja hyväkäytöksinen, ja kaiken lisäksi se on todella hieno kisaratsu, jonka kanssa on ilo viettää aikaa.

Sukutaulu

2-polvinen suku
i. Wincare's Aragonite
hann, mkm, 163 cm
KTK-II
ii. Tropic Thunder GER
VIR MVA Ch, ERJ-I, YLA1, KTK-III
iii. War of Rambo
evm
iie. Nessaja
evm
ie. Hyarrostar
-
iei. Admontite D
evm
iee. Moonbeat
evm
e. Joga Woods
hann, rn, 168 cm
VIR MVA Ch, KTK-I, YLA1
ei. Jogo
-
eii. Joggi
evm
eie. Gun Wanted
evm
ee. Garden Party
-
eei. Rod William
evm
eee. Green Paradise
evm

i. Ashan isä Wincare's Aragonite on kaunis mustankimo hannoverinhevosori, joka on kilpaillut menestyksellisesti esteradoilla. Ori on syntynyt Uudessa-Seelannissa, ja muutamalla sanalla Aragonitea voisi kuvailla yrmyksi, herkkähipiäiseksi sekä teräväksi. Säkäkorkeutta komealta orilta löytyy 163 senttimetriä, ja kapasiteettiä orilla riittää jopa 160 cm tasolle. Ori on myös palkittu KTK-II palkinnolla maaliskuun 2014 tilaisuudessa.

ii. Upea VIR MVA Ch, ERJ-I, KTK-III sekä YLA palkittu ori Tropic Thunder GER oli paljon saavuttanut hannoverinhevonen. Mustankimo, 164 cm korkea ori tunnettiin haastavasta luonteesta sekä menestyksestä esteratsastuksen parissa. Sijoituksia ori ehti kerätä eläessään lähes sata, ja on selvästi periyttänyt notkeutta ja voimakkuutta esteradoilla.

iii. War of Rambo oli musta, suurikokoinen ori, jolta löytyi korkeutta jopa 173 cm. Rambo oli aikansa tunnettu esteratsu, jonka kisaura alkoi kuusivuotiaana. Ori menestyi upeasti korkeissakin luokissa ja omistajalleen sateli jalostuspyyntöjä minkä ehti. Rambon elämä alkoi saksalaisessa siittolassa, mutta päättyi traagisesti jo viidentoista vuoden iässä orin loukkaannuttua estekentillä.

iie. Nessaja oli 162 cm korkea mustankimo tamma, joka oli harvoja hevosia, jotka astutettiin War of Rambolla. Nessaja ei ollut heti luonnonlahjakkuus estekentillä, vaan menestys vaati kovaa harjoitusta sekä omistajan vaihdoksen. Tamma sijoittui 150 cm kansainvälisissä luokissa hyvin, mutta sai pahan polvivamman, ja kisaura täytyi keskeyttää. Ikää Nessajalle ehti kertyä jo 25 vuotta, ja niihin vuosiin mahtui paljon palkintoja sekä seitsemän jälkeläistä.

ie. Hyarrostar on ruunikko hannovertamma, joka on syntynyt irlantilaisessa siittolassa. Säkäkorkeutta tammalta on mitattu 160 cm ja kapasiteettiä riittää yhtä korkeisiin esteisiin. Tamma on sijoittunut hyvin estekisoissa, mutta palkintoja se ei ole vielä saanut. Jälkeläisiä Hyarrostar on kuitenkin saanut neljä kappaletta, joista kaikki ovat menestyneitä ja osa palkittuja.

iei. Tummanpunarautias ori Admontite D on upea hannoverinhevonen, joka on todella menestynyt ja palkittu ori. Säkäkorkeutta tältä saksalaissyntyiseltä orilta löytyy 165 cm ja ori on ollut haluttu siitosori. Orin menestys esteillä kuitenkin päättyi jo melko nuorena lievän loukkaantumisen seurauksena, mutta se ei ole orin arvoa laskenut.

iee. Moonbeat on kaunis, musta hannovertamma, joka on 160 cm korkea. Tamma on kilpaillut paljon 150 cm rataesteillä todella vaihtelevalla menestyksellä. Moonbeatin itsepäinen luonne on päässyt esille usein radoilla, mikä on vaikuttanut tuloksiin, mutta kaikin puolin tamma on kuitenkin upea hevonen, jonka nimi on ilo löytää sukutaulusta.

e. Tamman emä Joga Woods on ruunikko hannoverinhevonen, jolta Asha on perinyt rauhallisen luonteensa. Tamma on saksalaiselta urheiluhevossiittolalta lähtenyt hevonen, joka kantaa S.S. Sporthorsen kasvattajaliitettä Woods. Tamma on menestynyt hyvin estekilpailuissa, ja siltä löytyykin sijoituksia huimat 77 kappaletta.

ei. Joga Woodsin isä Jogo on jo edesmennyt tummanruunikko hannoverori, jolta on löytynyt säkäkorkeutta yli 170 cm. Luonteeltaan ori on rauhallinen ja lempeä, ja samoja piirteitä on periytynyt myös Azuralle. Jogo on saanut palkintorivilleen muun muassa ERJ-III, YLA2 sekä HANN-II -palkinnot. Ori on myös sijoittunut hyvin estekentillä, ja sijoituksia siltä löytyykin noin 50 kappaletta.

eii. Joggi on tummanruunikko leppoisa ori, joka on kerännyt elämänsä aikana jos minkämoista meriittiä. Ori on tummanruunikko 167 cm korkea ori, joka on menestynyt lähinnä estekentillä, mutta myös jonkin verran kouluradoilla. Joggi oli aikansa monitaituri, jonka nimi tunnettiin ympäri Eurooppaa. Ori itse on kotoisin Sveitsistä, mutta on matkustellut kisojen perässä ympäri maailmaa.

eie. Gun Wanted on kipakka tamma, joka ei ollut millään tapaa helppo kisakumppani, mutta taitoa siltä löytyi - jos se vain viitsi yrittää. Tamman hyppytyyli oli ollut jo harjoitteluvaiheesta asti upea, ja se näkyi kisaradoilla. Tamma oli menestynyt 150 cm esteillä, ja muutaman palkinnonkin se oli ehtinyt elämänsä aikana kerätä. Väriltään tamma oli rautias ja säkää löytyi 165 cm.

ee. Edesmennyt Garden Party oli tummanruunikko, 166 cm korkea ori, jolla oli 54 kappaletta sijoituksia kerättynä esteradoilta. Ori ei ollut kovin laajalti tunnettu, mutta kuitenkin kaikin puolin upea ori, ja lähipiirissä sitä tahdottiin käyttää jalostukseen. Garden Partylla oli loistava hyppytyyli, ja ori ehti käydä muutaman kerran kenttäratsastuskisoissakin - menestystä ei tosin sitä kautta tullut. Ori kuoli kunnioitettavassa 27-vuoden iässä.

iee. Rod William, komea musta hannoverinhevonen, joka ehti kilpailla monissa kisoissa, mutta sairastui pahasti jo nuorena. Ori kuitenkin parani ja pääsi vielä kisaamaan muutamia sijoituksia, mutta loukkaantui pahasti estekisoissa kotitallillaan. Ori jäi pois kisakentiltä ja siirtyi harrasteratsuksi, mutta moni muistaa yhäkin orin nimen kisakentiltä. Säkäkorkeutta orilta löytyi 167.

eee. Green Paradise on ruunikko tamma, jota voisi kuvailla äksyksi kiukkupussiksi, mutta joka rakasti esteitä yli kaiken. Tamma sai ihailuja tavastaan suorittaa esteratoja, mutta maasta käsin toimimisesta ei meinannut tulla mitään. Tamma ehti kuitenkin varsoa muutaman varsan, vaikka jälkeläisten pelättiin perivän ikävä äkkipikainen luonne, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Yhdistelmät sujuivat yksi yhteen ja varsoista tuli kaikista upeita esteratsuja, jotka perivät isiensä lempeän luonteen ja emänsä hyppytekniikan. Säkäkorkeutta ruunikolta tammalta löytyi vain 153 cm, mutta se ei hyppimistä haitannut.

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Saavutukset
00.00.2014 Nimi Nimi ei saavutuksia


Kisakalenteri

ERJ sijoituksia 68, joista ERJ-Cup sijoituksia 0
02.08.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/26
06.08.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/26
10.08.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/26
10.08.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
13.08.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/30
14.08.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/40
15.08.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30
17.08.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/40
17.08.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
04.09.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/30
06.09.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/50
06.09.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
21.09.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
22.09.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30
23.09.2014 - kutsu - ERJ / 150 cm - 1/30
04.10.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
25.10.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/50
25.10.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
28.10.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
28.10.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/50
30.10.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/50
31.10.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/50
31.10.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
04.11.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30
06.11.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 7/50
07.11.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/50
09.11.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30
12.11.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/50
20.11.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30
20.11.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30
24.11.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
26.11.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
27.11.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 6/50
03.12.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
08.12.2014 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
12.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
13.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
19.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
22.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30
23.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
26.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/30
26.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30
28.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
29.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30
01.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/50
03.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 7/50
04.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 6/50
05.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
07.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
10.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/50
11.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 6/50
11.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
12.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/30
13.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
13.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
14.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30
14.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 7/50
14.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
15.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/30
15.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/30
16.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 7/50
16.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/40
17.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
17.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
18.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/40
20.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
20.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/50
20.02.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/50


Paivakirja ja valmennukset

00.00.0000 - Päiväkirjamerkintä
Tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä

00.00.0000 - Valmennus
Tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä

00.00.0000 - Valmennus
Tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä